Online Marketing Consultant Davy Tollenaere helpt je online te scoren.

Ik ben Davy Tollenaere, Senior Online Marketing Consultant. Voor wie niet precies weet wat ik doe, vat ik hier alles graag eens samen. Dit is dan ook de pagina waarnaar ik vrienden, familie etc. kan doorverwijzen als ze zich afvragen wat een online marketing consultant precies is. Ja het is "iets met computers en internet en ook wel met reclame", maar het is zoveel meer. Klaar? Here we go...

SEO: Search Engine Optimisation

SEO, of voluit Search Engine Optimization, is het optimaliseren van een website voor zoekmachines zoals Google, Bing, Yahoo... Dit kan zowel op technisch als op inhoudelijk vlak zijn (SEO copywriting). Zowel op de eigen website, als aanwezigheid op externe websites (linkbuilding). Alles met maar 1 doel: zo hoog mogelijk scoren in Google op relevante zoekwoorden met als uiteindelijke doel conversies te behalen.

SEA: Search Engine Advertising

SEA of Search Engine Advertising is tegen betaling adverteren in zoekmachines. Het zijn de zogenaamde gesponsorde koppelingen of Adwords campagnes die je op Google Search of in het inhoudsnetwerk van Google (Google Display Advertising) tegenkomt. Als Online Marketing Consultant werk ik dergelijke SEA campagnes van A tot Z uit en optimaliseer bestaande campagnes om zoveel mogelijk conversies te genereren, of andere doelstellingen te bereiken.

Social Media

Iedereen kent Facebook en Twitter als voorbeelden van Social Media. Ook bedrijven hanteren deze kanalen om hun doelgroep te bereiken. Voor bedrijven die social media in hun online marketing mix willen, schrijf ik strategieën uit, zet ik social media campagnes op en geef ik advies over hoe en welke social media optimaal in te zetten om de bedrijfsdoelstellingen te halen.

Web Analytics

Statistieken: misschien niet de meest sexy-klinkende pijler van online marketing, maar superinteressant en bron van informatie waarop heel wat beslissingen gestoeld zijn. Via Google Analytics analyseer ik het gebruik van de website, de verkeersbronnen, conversies, welke de meest bezochte pagina's zijn, bepaalde trends enz... Zeg nu nog eens dat statistiek saai is.